KIL-Kiełkownica szklana Kilner
A | B | C | Waga | Objętość |
---|---|---|---|---|
220 mm | 255 mm | 365 mm | 0,85 kg | 0 |
Kiełkownica Kilner:
- do przygotowania kiełków w domu,
- woda ścieka na podstawkę - kiełki nie moczą się w niej,
- złożona ze:słoika z szerokim otworem (0,5 l), podstawy ceramicznej, silikonowegopierścienia, stalowej wkładki, metalowej pokrywki, instrukcji,
- słoiki podstawę można myć w zmywarce, pozostałe elementy ręcznie,
- pomysł na prezent - w komplecie kartonowe pudełko.
Insrtukcja użytkowania:
1. Namaczanie nasion: Wsyp do słoika wybrane nasiona (np. dynię, ciecierzycę, groch lub pszenicę). Zalej je zimną wodą i pozostaw do namoczenia na około 12 godzin.
2. Odcedzanie: Po upływie czasu namaczania odcedź nasiona za pomocą stalowego sitka.
3. Kiełkowanie: Wymieszaj delikatnie nasiona, a następnie ustaw słoik na ceramicznej podstawce pod lekkim kątem, aby zapewnić odpływ nadmiaru wody i cyrkulację powietrza. Płucz i odcedzaj nasiona 2–3 razy dziennie, każdorazowo dokładnie je odsączając.
4. Zbiory: Po kilku dniach (zwykle około tygodnia) kiełki będą gotowe do spożycia. Przechowuj je w lodówce i spożyj w ciągu kilku dni. Delektuj się odżywczymi walorami własnorącznie wyhodowanych pysznych kiełków, SMACZNEGO!
Wymiary: 11,5 x 20,2cm (śr. x wys.)
Materiał: szkło, stal nierdzewna, ceramika
Kolor: przezroczysty, kremowy