CECHY PRODUKTU: - ręczny ubijak do masła, - pozwoli przygotować 110 g masła z 300 ml śmietany, - składa się ze słoika 1 l oraz mechanizmu z korbką, - bardzo łatwy użyciu – przygotowanie masła trwa ok. 10 min., - ciekawy design przyciąga spojrzenie, - przeznaczony do mycia ręcznego. JAK PRZYGOTOWAĆ DOMOWE MASŁO? 1. Przelać śmietanę (najlepiej domową lub 30% ze sklepu) do słoika i dodać szczyptę soli. 2. Zakręcić słoik i kręcić korbką do momentu oddzielenia się maślanki. 3. Odkręcić pokrywkę, odlać maślankę, a masło przełożyć do miski z zimną wodą. 4. Masło ugniatać jak ciasto, następnie odlać powstałą maślankę. 5. Masło przełożyć do maselniczki (w lodówce można je przechowywać max. przez tydzień). Wymiary: 26,9 x 10,9 x 16,5 cm (szer. x wys. x dł.) Pojemność: 1 l Materiał: szkło, stal nierdzewna, tworzywo sztuczne, drewno Kolor: przezroczysty