KIL-Słoik 0,5 l. Preserve Jars

Ceny
Rabat
0%
Vat
23%
Oznaczenia
Symbol
0025.400
Kod kreskowy
5010853138008
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Kod CN
7010 20 00
Kraj pochodzenia
Chiny
Op. jednostkowe
opakowanie jednostkowe
A C Waga Objętość
127 mm 83 mm 0,28 kg 0
Opis

CECHY PRODUKTU:
- słoik do przetworów, pojemność 0,5 l,
- wyposażony w 2-częściową nakrętkę, której zakręcaną część można używać do 10 razy, wieczko jednorazowe,
- wykonany z wysokiej jakości grubego szkła, odpornego na pęknięcia,
- przednia ściana ozdobiona tłoczonym napisem,
- z przodu znajduje się miejsce na etykietkę opisującą zawartość,
- materiały przyjazne dla środowiska,
- można wykorzystać go również do przechowywania produktów sypkich, ciastek, cukierków oraz np. jako pojemnik na przybory szkolne i drobiazgi.
- słoik- można myć w zmywarce, zakrętka - mycie ręczne
Wymiary: 12,7 x 8,3 cm (wys. x śr.)
Pojemność: 0,5 l
Materiał: szkło, metal
Kolor: przezroczysty
Kolekcja: Preserve Jars

Instrukcje dotyczące użytkowania:
• Przed pierwszym użyciem sprawdź słoik czy nie jest wyszczerbiony ani pęknięty.
• Jeśli posiada jakieś defekty zastąp słoik nowym.
• Słoiki i pokrywy muszą być umyte przy użyciu ciepłej (ale nie gorącej) wody z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
• Przed wekowaniem słoiki i pokrywy muszą być wysterylizowane w gorącej wodzie.
• Nie wlewaj wrzącej wody bezpośrednio do słoików ponieważ skutkować to może jego pęknięciem.
• Kiedy napełnisz słoik konfiturą upewnij się, że pozostawiłeś odpowiednią przestrzeń pomiędzy konfiturą i spodem zakrętki (ok. 1-2cm)
• Usuń pęcherzyki powietrza za pomocą drewnianej lub silikonowej szpatuły.
• Upewnij się, że obręcz słoika jest czysta i umieść wieczko próżniowe na słoiku, następnie umieść zewnętrzną nakrętkę i dokładnie dokręć.
• Niewłaściwe dokręcenie słoika może skutkować brakiem szczelności i popsuciem się przetworu.
• Nie stawiaj gorącego słoika na zimnej, mokrej lub metalowej powierzchni, ponieważ skutkować to może jego pęknięciem.
• Pasteryzując słoiki w gorącej wodzie, nie pozwól, aby miały one bezpośredni kontakt z dnem naczynia, nie zanurzaj ich również gwałtownie w gotującej się wodzie- pozwól, aby temperatura wody stopniowo wzrastała.
• Zawekowany słoik powinien pozostać w pozycji odwróconej przez 24h.
• Przechowuj w ciepłym, suchym i chłodnym miejscu

W przypadku:
• nieodpowiedniego użycia i przechowywania
• zmian, będących wyłącznie efektem wizualnym
• uszkodzeń mechanicznych
reklamacje nie będą uwzględniane.

© SolEx B2B