Kategorie: SKEPPSHULT

SKEPP-Patelnia grillowa żeliwna25x25cm Traditional

Ceny
Rabat
0%
Vat
23%
Oznaczenia
Symbol
0029T
Kod kreskowy
7317930029098
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Kod CN
7323 91 00
Kraj pochodzenia
Szwecja
Op. logistyczne
opakowanie jednostkowe
A B C Waga Objętość
230 mm 250 mm 250 mm 3,2 kg 0
Ilość sztuk w opakowaniu logistycznym
1
Opis

Patelnia kwadratowa do grillowania z drewnianym, odkręcanym uchwytem ze szwedzkiego drewna bukowego.

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłączniez naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.
 
Produkty marki Skeppshultwykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, cojest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwowytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, coz kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

 Wymiary: ok. 24,9 x 24,9 cm (powierzchni smażenia 22,5 x 22,5 cm)
          średnica dna (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 21,5cm
          wysokość: ok. 3 cm
          waga: ok. 3,2 kg
 
Nie można myć wzmywarce
Nie może być używana wpiekarniku.
 
Patelnie marki Skeppshultsą impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formiedostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy jejedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu ipozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lubmagazynowania.
 
Ponadto patelnie markiSkeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:
 
-po pierwsze,powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna naprzywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokichtemperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni.
 
Kiedy po raz pierwszymamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jegowagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swojezalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm.Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiegaochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jestodporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłezapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnienp. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdegorodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.
 
Wierzymy w naszeprodukty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.
 
PIELĘGNACJA
 
Do codziennej pielęgnacjiwystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.
 
Jeśli patelnia nie będziecałkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz napowierzchni patelni brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający odstandardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta wniewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej solitak, aby pokryła całą powierzchnię dna patelni i zalej niewielką ilością wody.Następnie rozgrzewaj patelnię w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty,aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem.
 
Aby to zrobić nalejniewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzejpatelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nieogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe doużycia.

© SolEx B2B