Kategorie: SKEPPSHULT

SKEPP - Wok 30cm 3,5l, drewniana rączka

Ceny
Rabat
0%
Vat
23%
Oznaczenia
Symbol
0865T
Kod kreskowy
7317930865009
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Kod CN
7323 91 00
Kraj pochodzenia
Szwecja
Op. jednostkowe
opakowanie jednostkowe
A B C Waga Objętość
550 mm 300 mm 300 mm 3,35 kg 0
Ilość sztuk w opakowaniu jednostkowym
1
Opis

Produkty marki Skeppshultwykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, cojest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwowytrzymuje bardzo wysokie temperatury.

Wok z drewnianą rączką
Wymiary: średnica u góry 30,5 cm
-średnica spodu 13,2cm
Wysokość: ok. 9 cm
Materiał: żeliwo
Waga: 3,1 kg
Nie można myć w zmywarce
Nie można używać patelni w piekarniku

Produkty marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lubmagazynowania.
Ponadto produkty marki Skeppshult są produkowane wyłącznie znaturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające ztego faktu:
-po pierwsze, powierzchnia naczynia jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ichskład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycienaczynia wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziejodporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokichtemperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należyjednak pamiętać o regularnym impregnowaniu naczynia.
Kiedy po raz pierwszymamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jegowagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swojezalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm.Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiegaochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jestodporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłezapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnienp. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.
Wierzymy w nasze produkty, jesteśmyprzekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25letniej gwarancji.

PIELĘGNACJA
Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz naczynie – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.
Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem.
Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

 

 

© SolEx B2B